چرا این روزها کنسرت کم برگزار میشود؟
در فاصله ۴۰ روز تا آغاز ماه محرم، بلیتفروشی حدود ۲۴ اجرای زنده برقرار است که این آمار با توجه به برهه کنونی، کمی مشکوک به نظر میرسد اما نه گرمای هوا، نه فصل امتحانات و نه حتی افزایش قیمت بلیت، هیچیک دلیلی برای این رخوت نیست.
به گزارش روزنه هنر از ایرنا، اگر تا دو روز پیش، نگاهی به سایتهای خرید بلیت کنسرت میانداختیم متوجه خلوتی این سایتها و عدماقبال خوانندگان برای اجرای موسیقی زنده میشدیم. بسیاری از خوانندگان عمدتا تراز اول موسیقی پاپ ترجیح داده بودند تا در روزهای اخیر، کمکار باشند و این، علامت سوال بزرگی است که چرا آنها در فاصله تقریبا ۴۰ روزه تا آغاز محرم، از این فرصت طلایی استفاده نمیکنند.
شاید در نگاه نخست، این گزاره در ذهن همه ایجاد شود که پس از تعطیلات ناشی از شهادت رئیسجمهور محبوب، فضای اجراهای زنده، ناخواسته به سمت خلوتی پیش رفته است اما حقیقت آن است که این فضا، حداقل، یک هفته پیش از شهادت آیتالله رئیسی مترتب شده بود و طی آن، خوانندگان چندانی پیشتاز اجرای زنده نبودند.
این اتفاق در شرایطی رخ داده که کنسرتها به دلیل آغاز ماه محرم، تنها تا ۴۰ روز دیگر قابل برگزاری هستند و طبیعتا باید فضا به گونهای پیش برود که خوانندگان، نهایت استفاده را از این زمان به عمل بیاورند اما در کمال تعجب، خوانندگان چندانی برای اجرای زنده پیشقدم نشدهاند.
احترام به ساحت رئیسجمهور شهید
در همین ارتباط، زمزمههایی به گوش میرسد که این خلوت شدن کنسرتها، بیشتر به دلیل احترام به ساحت و مقام آیتالله رئیسی است و به همین دلیل، اجراها، پس از ایام یومالله نیمه خردادماه، روی دور تند قرار گرفته و در فاصله یکماهه آن زمان تا آغاز محرم، شاهد حضور قدرتمند اجراهای زنده موسیقی در پایتخت و سایر استانهای کشور خواهیم بود. به همین جهت، از روز گذشته، پنجره فروش بلیت اجرای زنده خوانندگان بسیاری باز شده تا تعداد این اجراها از ۱۶ اجرای دور روز پیش به حدود ۲۴ اجرا برسد.
خوانندگان و گروهها از اوایل اسفند تا اواخر اردیبهشت، اجراهایی فشرده را پشت سر گذاشتند و شاید یک برهه برای استراحت آنها نیاز بود تا بتوانند با انرژی بالا به روی صحنه بازگردند
مطمئنا گزاره احترام گذاشتن، در رقابت با دیگر دلایل، کاملا منطقی به نظر میرسد چرا که قیمت بلیت، از ابتدای فروردینماه، تا سقف ۸۹۹ هزار تومان افزایش یافته بود و این اتفاق، هیچ تاثیر سوئی را در این زمینه رقم نزد. بنابراین افزایش رقم بلیت، تاثیری ولو حداقلی در این ارتباط نداشته است. همچنین دلایل دیگری چون گرم شدن تدریجی هوا و یا فصل امتحانات نیز دلایل متقنی برای این عدماجرای کنسرت محسوب نمیشوند چرا که طی سالیان اخیر در همین بازه، حجم کنسرتهای بالایی به روی صحنه میرفت و با استقبال مواجه میشد.
البته که در این زمینه باید به خستگی مفرط خوانندگان و گروههایشان در اجراهای زنده نیز اشاره کنیم. این خوانندگان و گروهها از اوایل اسفند تا اواخر اردیبهشت، اجراهایی فشرده را پشت سر گذاشتند و شاید یک برهه برای استراحت آنها نیاز بود تا بتوانند در یک ماه باقیمانده نیمه خرداد تا نیمه تیرماه با انرژی بالا به روی صحنه بازگردند.
ضمن اینکه برخی از خوانندگان در تدارک انتشار آهنگ جدید خود هستند تا بتوانند مخاطبانی را برای شنیدن اجرای زنده این آهنگهای جدید، به کنسرتهایشان بکشانند.
کنسرتها روی دور تند استقبال مردم
مقوله کنسرت طی ماههای اخیر با استقبال بسیارخوبی از جانب مخاطبان همراه شده است و حتی رکوردهای جالبی در این زمینه به ثبت رسیده است. این میزان استقبال به اندازهای بوده که حتی اجراهای شهرستان خوانندگان نیز سولداوت شده و خواننده و گروهش را مجبور کرده تا اجراهای خود را تمدید کنند. به همین دلیل اگر به آمار اجراهای زنده خوانندگان مراجعه کنیم، میبینیم که هر کدام از آنها، تعداد دفعات خوبی را در اجرا تجربه کرده است.
این استقبال به اندازهای بود که تنها در فروردینماه که چند روز تعطیل داشت و تلاقی آن با ماه مبارک رمضان، روند کنسرت را با لکنت همراه کرده بود اما با این حال، باز ۲۸۲ نوبت اجرای زنده در این ماه تجربه شد. استقبال مردمی سبب شده تا متوسط اجرای زنده موسیقی ماهانه به حدود ۵۰۰ نوبت برسد که یک آمار خیرهکننده محسوب میشود. آماری که در مسیر نیل به آن، هیچ فاکتوری، حتی گران شدن قیمت بلیت نیز نتوانست مانعی ایجاد کند.
هماکنون بلیتفروشی برای حدود ۲۴ اجرای زنده در سایتها برقرار است که انتظار میرود با پایان تعطیلات نیمهخرداد، این تعداد به بیش از ۴۰ اجرای زنده افزایش یابد.