یک ایرانی نامزد دریافت پاندای طلایی چین شد
«سعید نبی» نامزد دریافت نشان «پاندای طلایی» از جشنواره سیچوان چین شد.
به گزارش روزنه هنر، «سعید نبی» کارگردان و تهیهکننده مجموعه مستند اجتماعی محیط زیستی «تنهایی» که در شبکه یک سیما تولید و به پخش رسید، با مستند «ایستاده با گرگ» نامزد دریافت نشان پاندای طلایی برای بهترین مستند از جشنواره سیچوان چین ۲۰۲۳ شد.
مستند «ایستاده با گرگ» داستان حقیقی و واقعی زندگی «هادی جلالی» محیطبانی است که بیش از ۹۹ ساچمه از سمت شکارچیان به او شلیک شده و بسیاری از این ساچمههای سربی که بدنش اصابت کرده همچنان در بدنش ماندگار است. او که از دست رئیس جمهوری وقت نشان لیاقت فداکاری دریافت کرده اما در روستا و شهرش بسیار غریب است. او که وفادار به محیط زیست کشور است با خود به این نتیجه رسیده که باید در مدارس اقدام به آموزش کند و سلاح کاربردی برای حفظ محیط زیست آموزش است، اما گرهای بر سر راه رسیدن به آرزویش قرار گرفته … .
این فیلم را که سعید نبی و مریم خدیوی بروجنی کارگردانی کردهاند، آرش زاهدی اصل تدوین، مهران فرد پور فیلمبرداری، حبیب الله محمدی صدابرداری و بهروز شهامت طراحی صدا و صداگذاری کردهاند.
اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما عرضه بین المللی این مستند را برعهده دارد.
سعید نبی با ۲۲ سال سابقه فعالیت در حوزه ساخت فیلمهای سینمایی مستند و تلویزیونی با مضامین محیط زیستی و اجتماعی نامزد دریافت این نشان شده است.
جشنواره سیچوان چین که به اختصار با نام «SCTVF» شناخته میشود، از هفته تلویزیون بینالمللی سیچوان که در فوریه ۱۹۹۰ در چنگدو چین برگزار شد، آغاز به کار کرد. در این جشنواره دوسالانه نشان «پاندای طلایی» به عنوان نماد و نشانی از چین به فیلم برگزیده شده اهدا میشود و جوایز و تندیس ویژه جشنواره در دستههای مستند، سریال، فیلم داستانی، انیمیشن و فیلم های کوتاه طی مراسمی که مقامات ارشد هنری، سینمایی و دولتی حضور دارند اهدا میشود.
در این جشنواره فیلمهایی پذیرفته میشوند که جزو آثار برتر بوده و در یک کشور یا منطقه خاص پخش تلویزیونی داشته یا به گونههای دیگر منتشر یا نمایش داده شدهاند.
رویکرد محوری این فستیوال سینمایی تلویزیونی آسیایی تمرکز بر ترویج ساختن جامعهای بهتر با توجه به توسعه پایدار و احترام به آیندهای مشترک و هوشمند برای بشر است که از طریق فیلمهای سینمایی و تلویزیونی برجسته درخواست میکند با زیباییشناسی به بشریت و آینده احترام گذاشته شود. همچنین تلاش میشود در این جشنواره به یکپارچگی، نوآوری و ایدههای نو اهمیت داده شده تا تعاملی عمیق در حوزههای توسعه پایدار، صنعتیسازی و بینالمللی بودن در دنیا شکل بگیرد.
منبع: ایسنا