سینما

نکاتی مهم که باید درباره چهاردهمین مدیرعامل خانه سینما بدانیم

حالا علی دهکردی چهاردهمین مدیر عامل خانه سینما است. بازیگری کم حاشیه و همیشه فعال در امورات صنفی که مخاطبان سینما او را عمدتا با نقش آفرینی در «از کرخه تا راین» به یاد می‌آورند اما او اکنون به عنوان اولین بازیگر سکان مدیریت خانه خیابان سمنان را بدست گرفته است.

به گزارش روزنه هنر، خانه سینما و مدیرعاملش به یکی از خبرسازترین موضوعات سینما تبدیل شده است، البته این،‌اتفاق جدیدی نیست، ریاست هیئت مدیره خانه سینما، انتخاب مدیرعامل جدید بعد از استعفا منوچهر شاهسواری‌، همه نشان از اهمیت و البته کمی بهم ریختگی خانه سینما دارد.

برای اثبات این مهم همین جمله معروف که میان اعضا خانه سینما رد و بدل می‌شد کافی است که «مرضیه برومند سیزدهمین نفری بود که مدیرعاملی خانه سینما به او پیشنهاد شد.» یعنی قبل از برومند ۱۲ نفر دیگر بودند که این سمت را نپذیرفتند،‌ چرا که قطعا مدیر عاملی خانه سینما را یکی از مشاغل سخت سینمایی می‌دانستند.

اما در نهایت مرضیه برومند این سمت و مسئولیتش را پذیرفت، روزهای اول مسئولیتش برای حل مشکلات خانه سینما ابراز امیدواری کرد و جملاتی چون «قول می‌دهم تلاش کنم تا تعادلی بین احساسات و عقلانیت خود برقرار کنم تا در آرامش واقع‌گرایانه و بدون سیاست‌زدگی برنامه‌های خانه سینما را دنبال کنم.» را بر زبان آورد، اما در نهایت مشکلات بسیار این نهاد صنفی باعث شد تا یکی از خوشنام‌ترین سینماگران ایران خانه سینما را با جمله «از مشکلات خانه سینما قرص اعصاب می‌خوردم» و «پیچیدگی‌های خانه سینما را درک نمی‌کردم» ترک کند.

استعفایی که یونس صباحی مدیرتولید پیشکسوت سینمای ایران با سابقه عضویت در چندین دوره هیات مدیره این نهاد صنفی درباره آن معتقد است که «خانم برومند شخصیت بسیار مثبتی داشت و برای حل مشکلات تلاش می‌کرد اما عدم شناخت از لایه‌های خانه سینما باعث شد تا ارتباط بین ایشان و صنوف مختلف به درستی شکل نگیرد چراکه مدیرعامل باید با خانه سینما پیشینه‌ای مثبت داشته باشد.»

حالا علی دهکردی چهاردهمین مدیر عامل خانه سینما است. بازیگری کم حاشیه و همیشه فعال در امورات صنفی که مخاطبان سینما او را عمدتا با نقش آفرینی در «از کرخه تا راین» به یاد می‌آورند. اما او اکنون به عنوان اولین بازیگر سکان مدیریت خانه خیابان سمنان را بدست گرفته است. سینماگری که سال‌هاست در این نهاد و در صنف بازیگران فعالیت دارد و مورد وثوق صنوف مختلف است؛ تبریک ۲۶ صنف مختلف سینمایی که بعد از مدیرعاملی او موید جایگاه صنفی اوست و پاسخ دهکردی به همکارانش نشان می‌دهد چرا در بدنه خانه سینما مورد احترام است. جایی که در پاسخ به پیام تبریک اصناف می‌نویسد «از صمیم قلب قدردان ارزش پیام‌های سرشار از لطف و توجه شما هستم و خوب می‌دانم همگی بر شرایط خاص فعلی خانه، بحرا‌ن‌های جاری و نقایص و مشکلات آن آگاهی کامل داشته و دارید؛ تنگناها و معضلاتی که مسلماً فقط و فقط با همیاری یکایک شما امکان حل آن فراهم می‌شود».

اما شاید مهم‌تر از این اقبال شناخت فرد انتخاب شده از شرایط است، پاسخ علی دهکردی به این صنوف هم کم و بیش نشان می‌دهد که او از مشکلات خانه سینما آگاه است.

علی دهکردی مدت زمان زیادی است که در صنف بازیگران فعالیت دارد‌، از زمانی که مرحوم داوود رشیدی در این صنف حضور داشت دهکردی فعالیت صنفی‌اش را شروع کرده و شاید در مجموع در شش یا هفت دوره عضو شورای مرکزی و یا هیئت مدیره صنف بازیگران بوده است.

یک دوره هم ریاست هیئت مدیره صنف بازیگران را برعهده داشت، فعالیت صنفی برای حل مشکلات اعضا و البته فعالیت مطابق با قانون و اساسنامه از ویژگی‌هایی است که اعضا انجمن بازیگران از دوران مدیریت او به‌خاطر دارند.

 ایمان کرمیان رئیس هیئت مدیره صنف جلوه‌های ویژه معتقد است که «حواشی اطراف خانه سینما باعث می‌شود تا مدیرعامل از اصل جا بماند، اتفاقات بسیاری باعث ایجاد می‌شود و به‌طورکلی هم ترکش‌های بسیاری به هنرمندان برخورد می‌کند، اما مدیرعامل باید توانایی مدیریت حاشیه را داشته باشد، البته خود اعضا صنف هم نباید به حواشی دامن بزنند.»

و این دوری از حاشیه هم یکی از نکات مهم علی دهکردی است، او حتی از هیاهوی فضای مجازی هم دور است،‌ اگر صفحه شخصی او در شبکه‌های اجتماعی را هم ببینید، تنها اشعار بزرگان شعر پارسی و البته دغدغه‌های انسانی قابل مشاهده است.

چندی پیش سید ضیا هاشمی رئیس هیئت مدیره جامعه صنفی تهیه‌کنندگان استفاده شخصی از جایگاه‌های صنفی را دلیلی بر مشکلات صنفی سینماگران دانسته و گفته بود: «مادامی‌که شورای عالی برای برخی آقایان محملی برای دستیابی به رانت و امتیازات ویژه بوده و آن را به موقعیتی خاص برای تامین منافع فردی تبدیل کنند‌، ما نمی‌توانیم از صنوف انتظار کار ویژه‌ای داشته باشیم.»

او حتی از گرایشات سیاسی در اصناف هم گله‌مند بود، اتفاقی که بعید است از علی دهکردی سر بزند؛‌ سیاسی نبودن و به قول معروف شوآف نکردن او به احتمال زیاد جلوی این اتفاق را خواهد گرفت که اگر نه خانه سینما دوباره وارد حاشیه می‌شود.

همه این‌ها ویژگی‌ها و مشکلاتی است که مقابل روی علی دهکردی به‌عنوان اولین بازیگری که مدیرعامل خانه سینما شده است قرار دارد، حالا باید به قول ایمان کرمیان « به او فرصت بدهیم تا حداقل یک دوره فعالیت کند و بعد از او انتقاد کنیم و مانع کارش شویم.» جدا از این مورد هم همکاری اعضا برای به حاشیه نبردن دهکردی هم اهمیت بالایی دارد.

شاید بهتر باشد اعضا صنوف خانه سینما یک بار دیگر اساسنامه این خانه را مطالعه کنند تا انتظارات معقولی از مدیرعامل جدید این خانه داشته باشند.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا