سینما

۵ بیماری ۵ فیلم

آلزایمر، اسکیزوفرنی، اختلالاتی چون اوتیسم و مشکلات عصبی حرکتی و اختلال عقلانی رشدی از جمله بیماری های هستند که گاه از روی شم کارگردان یا بواسطه تولید آثاری از زندگی شخصیت های واقعی(بیوگرافی) بر پرده نقره ای نمایان شده اند.

روزنه هنر، امید غیاثوند نوشت: «هنوز آلیس»، «یک ذهن زیبا»، «مرد بارانی»، «تئوری همه چیز» و «من سام هستم» از جمله آثار سینمایی هستند که شخصیت های اصلی آنها، دچار بیماری های روانی و اختلالات جسمی بوده اند.

نکته جالب اینکه، سه بازیگر اصلی این آثار سینمایی شامل «جولیان مور»(هنوز آلیس)، «داستین هافمن»(مرد بارانی) و «ادی ردمین»(تئوری همه چیز) به علت بازی زیبای خود موفق به کسب جایزه اسکار شدند و برای «شون پن» و «راسل کرو» به ترتیب برای حضور در فیلم «من سام هستم» و «یک ذهن زیبا»  نامزدی جایزه اسکار را به همراه داشته است.

«هنور آلیس» و آلزایمر
«هنور آلیس» ساخته ریچارد گلتزر در سال ۲۰۱۴ میلادی اکران شد و موضوع جذاب و ساختار متفاوت، این اثر را به یکی از فیلم شاخص در آن سال تبدیل کرد.

«هنوز آلیس» با اقتباس از رمان پرفروش به همین نوشته «لیزا جنوا» ساخته شد و جولیان مور بازیگر نقش اصلی این اثر سینمایی به خاطر ایفای نقش استاد زبانشناسی که مراحل تدریجی ابتلا به آلزایمر را تجربه می کند، پس از چهار بار نامزدی، موفق به کسب جایزه اسکار بهترین بازیگر زن در هفتاد وهشتمین دوره این رویداد سینمایی شد.

الک بالدوین، هانتر پریش، کیت باسورث و کریستن استوارت دیگر بازیگران فیلم هنوز آلیس هستند.

«یک ذهن زیبا» و اسکیزوفرنی
فیلم سینمایی «یک ذهن زیبا» (A Beautiful Mind) بر اساس زندگینامه نابغه ریاضی، به همین نام به نویسندگی سیلویا ناسار و به کارگردانی ران هاوارد ساخته و در سال ۲۰۰۱ اکران شد.

راسل کرو بازیگر استرالیایی برای بازی در نقش «جان نش» نابغه ریاضی نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد شد اما نتوانست آن را برای بار دوم بدست آورد.

گرچه «یک ذهن زیبا» بصورت قابل توجهی با رویدادهای واقعی زندگی جان نش تفاوت دارد، اما سازندگان آن اذعان داشتند که نمی خواستند فیلم را به صورت یک اثر ادبی بسازند.

جنیفر کانلی، ویوین کاردن، اد هریس، پل بتانی، آدام گلدبرگ، جاد هیرش و ریستوفر پلامر از دیگر بایگران «یک ذهن زیبای» بودند. این فیلم ۱۳۵ دقیقه ای، ۳۱۳ میلیون دلاری فروش داشت.

به رغم موفقیت این اثر سینمایی، جان نش اما اینقدر خوش اقبال بود که نسخه سینمایی از زندگینامه خود را بر روی پرده تماشا کند.

این نابغه ریاضی سال گذشته به همراه همسرش بر اثر تصادف خودرو در نیوجرسی و به علت نبستن کمربند ایمنی جان باختند. جان نش هنگام مرگ ۸۷ سال داشت.

«مرد بارانی» و اوتیسم
«مرد بارانی» (Rain Man) به کارگردانی بری لوینسون، به گفته منتقدان در پرداخت یک شخصیت مبتلا به اوتیسم، یکی از بهترین آثار سینمایی است.

در خلاصه داستان این اثر سینمایی آمده است: «چارلی بابیت» (تام کروز) جوانی که غرق تجارت اتومبیل‌های لوکس است با خبر می‌شود پدرش فوت کرده و خانه سه میلیون دلاری‌اش را به برادر نادیده‌اش، «ریموند» (داستین هافمن) که مبتلا به اوتیسم است، بخشیده است.

شخصیت ریموند یا مرد بارانی که در فیلم، داستین هافمن نقش او را بازی می‌کند، با الهام از شخصیت واقعی «کیم پیک» ساخته شده است.

کیم پیک که بعدها در سراسر دنیا به «مگا نابغه» معروف شد، بواسطه حافظه تصویری فوق العاده و دیگر توانایی های شگفت انگیزش شهرت خاصی یافت.

مرد بارانی محصول سال ۱۹۸۸، موفق به کسب چهار جایزه اسکار از جمله اسکار بازیگر مرد برای بازی فوق العاده داستین هافمن شد.

«نظریه همه‌ چیز» و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
«نظریه همه چیز» اثری سینمایی از زندگی «استیون ویلیام هاوکینگ» معروف استفن هاوکینگ کیهان شناس انگلیسی و مبدع نظر سیاهچاله ها است.

این اثر سینمایی یک درام زندگینامه‌ای به کارگردانی جیمز مارش است که در سال ۲۰۱۴ میلادی اکران شد.

«تئوری همه چیز» توانست افزون بر تحسین منتقدان، جایزه متعدد سینمایی را از جمله اسکار بهترین بازیگر مرد برای ادی ردمین به خاطر ایفای نقش استفن هاوکینگ کسب کرد.

استفان هاوکینگ در حین تحصیل دانشگاه، به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(Amyotrophic lateral sclerosis)‌ مبتلا و به علت تخریب دستگاه عصبی دچار فلج شد.

عمق تاثیرگذاری «تئوری همه چیز» و بازی ادی ردمین در آن سینمایی به حدی بود که به گفته جیم مارش، استفن هاوکینگ هنگام تماشای آن اشک ریخت و درباره این فیلم گفته است که این فیلم به حقیقت بسیار نزدیک است.

«من سام هستم» و اختلال عقلانی رشدی
«من سام هستم»(I AM SAM) از جمله آثاری سینمایی است که به خاطر طرح موضوع به شدت عاطفی، روایت تاثیرگذار و نقش آفرینی بسیار زیبای «شون پن» ارزش چند بار دیدن دارد.
این فیلم سینمایی درام به نویسندگی کریستین جانسون و تهیه کنندگی و کارگردانی جسی نلسون محصول سال ۲۰۰۱ میلادی است.

در «من سام هستم»، ایفای نقش اصلی یا «سام(سام داوسون)» به شون پن بازیگر باکلاس، گزیده کار و برنده جایزه اسکار واگذار شده و میشل فایفر، داکوتا فانینگ، دایان ویست و ریچارد شیف به عنوان دیگر بازیگران شون پن را در این فیلم سینمایی همراهی می کنند.

این فیلم داستان پدری مبتلا به اختلال عقلانی رشدی (عقب ماندگی) به نام «سام داوسون» را روایت می کند قانون او را از حضانت دختر خردسالش به نام «لوسی» با بازی داکوتا فانینگ محروم کرده اما او در این مسیر دست به تلاش تازه ای می زند تا به خواست خود برسد.

بازی جذاب شون پن و موفقیت وی در استخراج نقش پدری عاشق فرزند با توانایی های بسیار محدود، سکانس های تاثیرگذاری را برای فیلم رقم زده و به جرات می توان همین نقطه قوت، تحمل تماشای فیلمی به مدت ۱۳۲ را برای تماشاگر فراهم می سازد.

شون پن برای بازی در نقش «سام» نامزد جایزه اسکار بازیگری در سال ۲۰۰۱ شد و جالب اینکه در همین سال در جمع نامزدان این رشته «راسل کرو» برای ایفای نقش «جان نش» در فیلم «یک ذهن زیبا» حضور داشت اما رقیبی قدرتمند به نام «دنزل واشنگتن» برای بازی در فیلم سینمایی «روز تعلیم» اسکار بازیگری را کسب کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا